Főoldal Cégünkről tevékenységeink referenciáink minõségbiztosítás géppark elérhetõségeink
 

Cégünk története

A TECHNOPLAST cégcsoport elődjét 1980-ban alapították Kiss József és Zai Péter gépészmérnökök, GAM GM polgári jogi társaság néven; a cég az első magántulajdonban lévő ipari vállalkozások között volt Magyarországon, majd későbbiekben, mikor erre lehetőség nyílt, a társaság Gmk.-vá alakult.

Kezdetben a cég mérnökirodaként működött, géptervezéssel, gyártástechnológia-készítéssel és egyéb mérnöki szolgáltatással foglalkozott, majd az alapítás után egy évvel a tevékenység már kibővült a szerszámkészítéssel is: elsősorban műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására szakosodtunk a kozmetikai és a gyógyszeripar részére.

1989-től a társaság műszaki műanyagok gyártására alkalmas fröccsöntő szerszámokat kezdett gyártani elsősorban az autóipar részére - ekkor változtattuk meg a cég nevét és a cégformát, a tevékenységet jobban kifejező TECHNOPLAST Bt. -re.

1993-tól voltunk első szintű beszállítói Magyarország egyik legnagyobb autóipari vállalatának, a RÁBA Rt-nek, ahová főleg kovácsoló szerszámkészleteket és különféle készülékeket gyártunk. Cégünket 1995-ben Kft-vé alakítottuk át és a nevét TECHNOPLAST McD Kft. -re változtattuk, a társaság fő tevékenysége pedig a szerszámkészítés és alkatrészgyártás lett.

Prototípus műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására vegyes vállalatot hoztunk létre a japán ARRK angliai központjával, ARRK-TECH Kft. néven, amelyet négy évig sikerrel működtettünk.

Gyors prototípus alkatrészek gyártásával 2000-ben kezdtünk foglalkozni. A berendezéseket és a technológiai ismereteket az ALPHAFORM AG biztosította. Kezdetben ez a tevékenység a vállalkozás egyik üzemeként működött, az igények növekedése következtében az üzem létszám és árbevétel emelkedése indokolttá tette a tevékenység önálló vállalkozássá szervezését, amire 2005-ben TECHNOPLAST PROTOTYPING Kft. néven került sor.

Jelenlegi formájában 2011 óta működik cégünk, TECHNOPLAST GROUP Kft. néven.

auf deutsch - jetzt im Bau in english