Főoldal cégünkrõl Tevékenységek referenciáink minõségbiztosítás géppark elérhetõségeink

Gyors prototípus gyártás

Az eljárások lényege, hogy gyorsan, kis költséggel készíthető az eredeti termékkel azonos geometriájú, hasonló anyagminőségű alkatrész. A prototípus alkalmas szemléltetésre, beépítési és mechanikai próbák elvégzésére. A tesztek eredményeként esetleg szükségessé váló módosítások után, a végleges sorozatgyártó szerszámok elkészíthetők. A rapid prototyping eljárásokat elsősorban a gyorsan fejlődő iparágak, az autóipar és az elektronikai ipar alkalmazza; ezekből az alkatrészekből épülnek fel az első kiállítási példányok, például autók esetében is.

Négyféle gyors prototípus gyártó eljárást alkalmazunk

  • SLA, Sztereolitografiás lézer technológia
  • VACUUM CASTING: gravitációs vákuum öntés
  • RIM: kisnyomású fröccsöntés
  • Kissorozatú fröccsöntés

Alvállalkozóink és partnereink bevonásával az SLS, SLM, POLYJET és a Metalcoating eljárást igénylő megrendeléseket is teljesítjük.

SLA technológia:

A tervező által elkészített 3D-s alkatrész modellt, egy számítógépes szoftver 100/150 mikrométeres rétegekre szeleteli; az egyes rétegek tartalmazzák az eredeti modell 2D-s metszeteit. A test felépítése az egyes szeletek elkészítésével és a szeletek összekapcsolásával történik.

Az alkatrészek elkészítéséhez jelenleg egy lézer megmunkáló berendezéssel rendelkezünk. A berendezés munkaterét egy 400x400x300 mm térfogatú, folyékony PU műgyantát tartalmazó tartály alkotja. A megmunkálást lézer sugár végzi.
A sugarat végigvezetve a folyékony műgyanta felületen, az érintkezési pontokban az anyag megszilárdul, így hozza létre a kívánt geometriát.

Az egy darabban elkészíthető legnagyobb alkatrész mérete megegyezik a munkatér méretével. A gyártott termék mérete ragasztással többszörözhető. A megmunkálás pontossága +/- 0,1mm.
Az SLA darab alkalmas szemléltetésre, és mesterdarabul szolgál további rapid prototyping eljárások részére.

Vákuumöntés

Az SLA mesterdarab elkészítése után méretellenőrzés és finiselés következik. Finiseléssel érhető el a darab felületének különböző minőségi fokozatoknak megfelelő kialakítása ill. texturálása, festése.
A mestermodell felhasználásával szilikon öntőszerszám készíthető: az alkatrészek vákuumozott zárt térben, gravitációs öntéssel készülnek. Vákuum öntő technológiával maximum 2000x2000x1500 mm méretű alkatrészeket tudunk előállítani. Egy szilikon öntőszerszám élettartama: 25-35 db

RIM öntés

A RIM öntés 0,2 bar nyomású kézi fröccsöntést jelent. Az eljárás előnye, hogy nem igényel zárt munkaterű berendezést, ezért a gyártható darabok mérete nem korlátozott: az eljárással készíthető akár 2000 mm nagyságúnál nagyobb alkatrész is.
Az öntőforma megegyezik a vákuumöntésnél használható szilikon szerszámmal; több száz alkatrész előállításához CNC marással készített kemény Poliuretán formát használunk.

A RIM technológiával készült prototípus alkatrészek mechanikai tulajdonságai közelítik meg leginkább az eredeti fröccsöntött darab jellemzőit.

auf deutsch - jetzt im Bau in english