Cégünkről

TECHNOPLAST cégcsoport elődjét 1980-ban alapítottuk GAM GM polgári jogi társaság néven; a cég az első magántulajdonban lévő ipari vállalkozások között volt Magyarországon. A későbbiekben, amikor erre lehetőség nyílt, a társaság GMK-vá alakult.
Kezdetben a cég mérnökirodaként működött, géptervezéssel, gyártástechnológia-készítéssel és egyéb mérnöki szolgáltatással foglalkozott. Az alapítás után egy évvel a tevékenység kibővült a szerszámkészítéssel: elsősorban műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására szakosodtunk a háztartási-, a kozmetikai-, és a gyógyszeripar részére.
1989-től a társaság műszaki műanyagok gyártására alkalmas fröccsöntő szerszámokat kezdett gyártani elsősorban az autóipar részére - ekkor változtattuk meg a cég nevét és a cégformát, a tevékenységet jobban kifejező TECHNOPLAST Bt. -re.
1993-tól, több mint tizenöt éven keresztül voltunk első szintű beszállítói Magyarország egyik legnagyobb autóipari vállalatának, a RÁBA Rt.-nek, aminek főleg kovácsoló szerszámkészleteket és különféle készülékeket szállítottunk. Cégünket 1995-ben Kft.-vé alakítottuk át és a nevét TECHNOPLAST McD Kft.-re változtattuk, a társaság fő tevékenysége pedig a szerszámkészítés és az alkatrészgyártás lett.
2000-ben prototípus műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására vegyes vállalatot hoztunk létre a japán ARRK angliai központjával, ARRK-TECH Kft. néven, amelyet négy évig sikerrel működtettünk.
Gyors prototípus alkatrészek gyártásával, 3D-s SLA nyomtatással, vákuum és RIM öntéssel 2000-ben kezdtünk el foglalkozni. A berendezéseket és a technológiai ismereteket a német ALPHAFORM AG biztosította. Kezdetben ez a tevékenység a vállalkozás egyik üzemeként működött, az igények növekedése következtében az üzem létszám és árbevétel emelkedése indokolttá tette a tevékenység önálló vállalkozássá szervezését, amire 2005-ben TECHNOPLAST PROTOTYPING Kft. néven került sor.
Különböző típusú vállalkozásaink tevékenységét egy cégbe szerveztük, ami jelenlegi formájában 2011 óta működik Miskolc közelében, a Felsőzsolcai Ipari Park-ban TECHNOPLAST GROUP Kft. néven, teljes mértékben magyar, családi vállalkozásként.

Iparágak


Gépgyártás

  • Általános rendeltetésű alkatrészek tervezése és gyártása CNC és CAD/CAM technológiával egyedi, kis- és nagyszériában: acél, rozsdamentes acél, edzett acél, titán, INVAR, keményfém, réz, sárgaréz, alumínium, alumínium ötvözet, műanyag stb. anyagok forgácsoló megmunkálása; 3-4-5 tengelyes CNC marógépek, CNC esztergagépek, tömbös és huzal szikraforgácsoló gépek és 3D-s mérőgépek alkalmazásával.
  • Műanyag alkatrészek gyártása 3D-s nyomtatással, gyors prototípus gyártó eljárásokkal, fröccsöntéssel, amelyekről bővebben itt olvashat. A műanyag és fém alkatrészekből részegységek összeszerelése, valamint komplex gépek gyártása.
Referenciák: Audi, VW, Benteler, Flextronics, Bosch cégcsoport számos hazai és német vállalatai


Autóalkatrész gyártás

Alkatrészgyártás

  • Beltéri, kültéri és motortérben lévő műanyag és gumi alkatrészek gyártása egyedi és kissorozatban, gyors prototípus eljárások alkalmazásával (3D nyomtatással, vákuum öntéssel, RIM öntéssel), közepes sorozatban fröccsöntéssel műanyag vagy Al-Bz betétekben soft szerszámban, nagysorozatban automata edzett szerszámokban. Igény esetén az alkatrészeket festjük autóipari minőségnek megfelelően.

  • Célunk, hogy egy darabszámtól, több milliós széria nagyságban, a leghatékonyabb technológiák alkalmazásával kielégítsük vevőink igényeit, amelyekről bővebben itt olvashat.
  • Az alkatrészekből komplett működő egységeket szerelünk. (pl: személygépkocsi klíma berendezése)
Szerszámkészítés, készülékgyártás
  • anyag fröccsöntő szerszámokat gyártása TIR1 és TIR2 beszállítóként német, olasz és haza autóipari cégeknek (AUDI, VW, BMW, Aston Martin, Delphi, Bently, Bosch, Shinwa).
  • Süllyesztékes kovácsoló szerszámok és készülékek gyártása 1992 óta a RÁBA Rt. számára. TIER 2-es szintű beszállítói vagyunk a GM, Meritor, Rockwell, Mercedes Renault és ZF cégeknek.

  • Présszerszámok és szereléshez használatos készülékek gyártása 2008 óta az Audi szerszámgyárának.

  • A szerszámkészítésről és a készülékgyártásról bővebben itt olvashat.


Orvosi műszergyártás

1985 óta megbízható beszállítói vagyunk a hazai, a svájci, és a német orvosi műszereket, orvostechnikai eszközöket, gyógyászati termékeket gyártó vállalatoknak, gyógyszergyáraknak és kozmetikai cégeknek. Készítünk komplett berendezéseket, részegységeket, burkolatokat, különféle műanyag és fém alkatrészeket megrendelőink igénye szerint. Gyártunk egyedi, kis-, és nagysorozatú gyógyszeripari termékeket. Igény esetén részt veszünk a termékek fejlesztésében és prototípus gyártásában is. Sorozatban gyártunk komplett szerelt vesekőzúzó gépeket, melyek elektronikáját német partnerünk készíti.
Referenciák: Storz Medical, Jena Medtech, AGFA, BrainLab, Protolabs, Karcher, Genion, Borgware, Johnson, TEVA, BIOGAL, CAOLA, FABULON, HELIA-D, Flextronics, Reckitt Benckiser

Szerszámkészítés és gépgyártás repülőgépipari cégeknek

Francia repülőgépipari cégeknek 2014 óta szállítunk szerszámokat, készülékeket, GO/NOGO mérőeszközöket; gázturbina és egyéb alkatrészek megmunkálásához, hegesztéséhez, forrasztásához, szereléséhez, ellenőrzéséhez.
Referenciák: SAS Malichaud Atlantique France, Chromalloy France, Sarl Soudax Equipments France

Műszer- és alkatrészgyártás az űripar számára

Az űripar számára, a Sentimel 2 műhold különféle típusaihoz készítettünk terelőlemezeket, hővédő elemeket, tartókat és hővédő pajzsokat.
Az Európai
Űrügynökség FOKUS projektjének keretén belül, egy kísérleti műszer mechanikus elemeinek gyártásával foglalkoztunk. A műszer kipróbálásra került a Nemzetközi Űrállomáson.
Megrendelő: Admatis, ESA, EADS Astrium GmbH.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom