K+F+I tevékenységek

Társaságunk folyamatos kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet folytat saját projektekben, valamint vevői igényeknek megfelelő folyamatokat támogatunk, melynek eredményeképpen prototípus termékeket állítunk elő.

Zártcellás alakos alumíniumhab alkatrészek gyártása

Az alumínium alkatrészek külső határoló felületét összefüggő, folyamatosan zárt, tömör héj réteg képezi. A belsőteret véletlenszerű habszerkezet tölti ki. A héj vastagsága és a belső hab sűrűsége változtatható a kért igények megfelelően. Az alkarész leginkább egy csont szerkezetére hasonlít és tulajdonságai is annak felelnek meg. Jellemzői a fajlagosan nagy mechanikai szilárdság, energiaelnyelő képesség, rezgéscsillapítás. Előnyös tulajdonságait a súlycsökkentés révén elsősorban az autóipar, a repülőgépipar és az űripar hasznosíthatja.

Alumíniumhab és műanyag/gumi kompozitok

A termékek előállítása során különböző technológiákkal gyártott fémhabok kerülnek felhasználásra, melyek megmunkálása különféle forgácsoló technológiákkal: marással, esztergálással, fúrással, szikraforgácsolással, forgácsolásmentes alakításokkal, kovácsolással, préseléssel hideg vagy meleg alakítással, hő formázással történnek. Az így elkészült fémhabtest lehet nyitott vagy zárt cellás szerkezetű. A gyártott termékek egyesítik a fémhabok energiaelnyelő, rezgés- és hangcsillapító képességeit a kompozit egyéb alkotóelemeinek kedvező tulajdonságaival. Ez a technológia alacsony tömegű, de nagy szilárdságú alkatrészek előállítását teszik lehetővé.
A szerkezetben létrejövő rugalmas és maradandó alakváltozások révén, a kompozit szerkezetek alkalmasak az ütközéskor keletkező energiasokk elnyelésére. A megfelelően kialakított geometria és a kompozit elemek kombinálásával, a védendő szerkezeten kívül vagy annak ütköző zónáiban elhelyezett alkatrészek képesek az igényeknek megfelelően csökkenteni vagy teljesen elnyelni a külső hatásként támadó erőket. Ebből adódóan a kompozit szerkezet alkalmas élet- és vagyonvédelmi eszközök előállítására, különös tekintettel járművek, emelő szerkezetek, liftek, gépek és egyéb berendezések esetében.
A kompozit megfelelő összetevőinek megválasztásával, szinte végtelen számú, különböző tulajdonságokkal rendelkező szerkezet állítható elő. Előnye, hogy fajlagosan kevés anyag felhasználásával, nagymértékű súlycsökkentés érhető el, ami elsősorban az autóipar, a repülőgépipar és az űripar számára lehet előnyös.


Szénszövetes műanyag alkatrészek prototípus-, és sorozat gyártása

Kissorozatú műanyag fröccsöntés műanyag szerszámban

Termékfejlesztések

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom