Cégünkről

Cégünkről

A TECHNOPLAST cégcsoport elődjét 1980-ban alapítottuk GAM GM polgári jogi társaság néven; a cég az első magántulajdonban lévő ipari vállalkozások között volt Magyarországon. A későbbiekben, amikor erre lehetőség nyílt, a társaság GMK-vá alakult.

Kezdetben a cég mérnökirodaként működött, géptervezéssel, gyártástechnológia-készítéssel és egyéb mérnöki szolgáltatással foglalkozott. Az alapítás után egy évvel a tevékenység kibővült a szerszámkészítéssel: elsősorban műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására szakosodtunk a háztartási-, a kozmetikai-, és a gyógyszeripar részére.

1989-től a társaság műszaki műanyagok gyártására alkalmas fröccsöntő szerszámokat kezdett gyártani elsősorban az autóipar részére – ekkor változtattuk meg a cég nevét és a cégformát, a tevékenységet jobban kifejező TECHNOPLAST Bt.-re.

1993-tól, több mint tizenöt éven keresztül voltunk első szintű beszállítói Magyarország egyik legnagyobb autóipari vállalatának, a RÁBA Rt.-nek, aminek főleg kovácsoló szerszámkészleteket és különféle készülékeket szállítottunk. Cégünket 1995-ben Kft.-vé alakítottuk át és a nevét TECHNOPLAST McD Kft.-re változtattuk, a társaság fő tevékenysége pedig a szerszámkészítés és az alkatrészgyártás lett.

2000-ben prototípus műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására vegyes vállalatot hoztunk létre a japán ARRK angliai központjával, ARRK-TECH Kft. néven, amelyet négy évig sikerrel működtettünk.

Gyors prototípus alkatrészek gyártásával, 3D-s SLA nyomtatással, vákuum és RIM öntéssel 2000-ben kezdtünk el foglalkozni. A berendezéseket és a technológiai ismereteket a német ALPHAFORM AG biztosította. Kezdetben ez a tevékenység a vállalkozás egyik üzemeként működött, az igények növekedése következtében az üzem létszám és árbevétel emelkedése indokolttá tette a tevékenység önálló vállalkozássá szervezését, amire 2005-ben TECHNOPLAST PROTOTYPING Kft. néven került sor.

Különböző típusú vállalkozásaink tevékenységét egy cégbe szerveztük, ami jelenlegi formájában 2011 óta működik Miskolc közelében, a Felsőzsolcai Ipari Park-ban TECHNOPLAST GROUP Kft. néven, teljes mértékben magyar, családi vállalkozásként.

Orvostechnikai eszközök gyártásával 1985-től foglalkozunk. A termékeink iránti növekvő kereslet indokolttá tette, hogy ezt a tevékenységünket külön, erre a tevékenységre specializálódott társaságban folytassuk, ezért 2020 szeptember elsején megalakítottuk a Technoplast Medical Kft-t.

Gépgyártás

Általános rendeltetésű alkatrészek tervezése és gyártása CNC és CAD/CAM technológiával egyedi, kis- és nagyszériában: acél, rozsdamentes acél, edzett acél, titán, INVAR, keményfém, réz, sárgaréz, alumínium, alumínium ötvözet, műanyag stb. anyagok forgácsoló megmunkálása; 3-4-5 tengelyes CNC marógépek, CNC esztergagépek, tömbös és huzal szikraforgácsoló gépek és 3D-s mérőgépek alkalmazásával. Műanyag alkatrészek gyártása 3D-s nyomtatással, gyors prototípus gyártó eljárásokkal, fröccsöntéssel. A műanyag és fém alkatrészekből részegységek összeszerelése, valamint komplex gépek gyártása.

Autóalkatrész gyártás

Beltéri, kültéri és motortérben lévő műanyag és gumi alkatrészek gyártása egyedi és kissorozatban, gyors prototípus eljárások alkalmazásával (3D nyomtatással, vákuum öntéssel, RIM öntéssel), közepes sorozatban fröccsöntéssel műanyag vagy Al-Bz betétekben soft szerszámban, nagysorozatban automata edzett szerszámokban. Igény esetén az alkatrészeket festjük autóipari minőségnek megfelelően.

Az alkatrészekből komplett működő egységeket szerelünk (pl: személygépkocsi klíma berendezése).

Orvosi műszergyártás

1985 óta megbízható beszállítói vagyunk a hazai, a svájci, és a német orvosi műszereket, orvostechnikai eszközöket, gyógyászati termékeket gyártó vállalatoknak, gyógyszergyáraknak és kozmetikai cégeknek. Készítünk komplett berendezéseket, részegységeket, burkolatokat, különféle műanyag és fém alkatrészeket megrendelőink igénye szerint. Igény esetén részt veszünk a termékek fejlesztésében és prototípus gyártásában is. Sorozatban gyártunk komplett szerelt vesekőzúzó gépeket, melyek elektronikáját német partnerünk készíti.

Repülőgépipar

Francia repülőgépipari cégeknek 2014 óta szállítunk szerszámokat, készülékeket, GO/NOGO mérőeszközöket; gázturbina és egyéb alkatrészek megmunkálásához, hegesztéséhez, forrasztásához, szereléséhez, ellenőrzéséhez.

Űripar

Az űripar számára, a Sentinel 2 műhold különféle típusaihoz készítettünk terelőlemezeket, hővédő elemeket, tartókat és hővédő pajzsokat.
Az Európai Űrügynökség FOKUS projektjének keretén belül, egy kísérleti műszer mechanikus elemeinek gyártásával foglalkoztunk.

Kérjen Árajánlatot!

Amennyiben szolgáltatásunk valamelyike felkeltette érdeklődését, kérjen ajánlatot és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.